Iun 7, 2023, 19:16

Scandalos. Liderul rus interzis în UE: „Scutul de la Deveselu nu este dorinţa poporului român”

serghei nariskin

Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei de Stat, a  provocat sxcandal în plenul Senatului României, unde delegaţia de parlamentari a Ucrainei, prezenţă la reuniunea APCMN, a afişat bannere pe care scria „Stop Putin!”, în timpul discursului liderului rus

Tăriceanu, care prezida şedinţa, a cerut ucraineenilor să meargă la locurile lor însă Narîşkin a susţinut că nu este deranjat de proteste şi şi-a continuat discursul. Preşedintele Dumei a spus că „nu există stabilitate politică în regiunea Mării Negre. Putem înregistra pierderi odată cu escaladarea pericolului terorist. Trebuie să recurgem la forţă, să aplicăm forţa. Rusia s-a implicat în lupta cu Statul Islamic şi aşteaptă ca şi alte state să reacţioneaze”

Ulterior, Narîşkin a declarat pe holurile Senatului că protestul parlamentarilor din Ucraina este „neruşinat” şi „un semn de laşitate”.

După care a făcut şi declaraţii despre scutul american de la Deveselu, spunând că amplasarea acestuia în România „nu este alegerea poporului român ci a politicienilor”

„Alegerea alocării acelui scut antirachetă este o alegere a politicienilor României, noi doar respectăm această alegere. Eu nu cred ca aceasta este alegerea poporului român.  Este o alegere a conducerii politice din România şi acceptăm această alegere. Dacă mai ţineţi minte, noi le-am propus partenerilor din SUA crearea unui sistem comun de securitate. Americanii ne-au liniştit un pic şi ne-au zis că acest sistem nu e îndreptat împotriva Rusiei. Noi lor le-am propus sa semnăm un fel de acord că acest sistem nu e împotriva Federaţiei Ruse. De atunci ne-a devenit evidentă toată nesinceritatea partenerilor americani şi toata această istorie cu extinderea NATO este construită pe niste lucruri neadevarate.

Popoarele din aceste ţări au fost avertizate ca ameniţarea vine de la Federaţia Rusă. Ameninţările adevărate nu vin din partea Rusiei ci din partea altora. Atentatele de la Paris arată ca am avut dreptate 20 de ani.  Nicio infrastructura NATO şi nici scutul antiracheta nu au salvat Parisul”, a spus pre;edintele Dumei.

Narîşkin se află pe lista celor 24 de lideri ruşi care au interdicţie de intrare pe teritoriul UE. El este prezent la Bucureşti printr-o excepţie de la interdicţie, pentru a participa la reuniunea APCMN, a cărei preşedinţie o preia de la România.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares