Iun 7, 2023, 16:38

Scandalul „casete video la PSD” i-a scos din funcții pe Negoiță și Rizea. Ce strategie are Gabriela Firea

negoita si rizea

Cei doi „baroni” de București, Robert Negoiță și Cristian Rizea, au pierdut împreună lupta pe care au declanșat-o zilele trecute acuzându-se reciproc de șantaj. Robert Negoiță a fost înlocuit în ședința CEX al PSD de la șefia PSD București cu Gabriela Firea, iar Cristian Rizea a fost suspendat din funcția de președinte al PSD Sector 5 și nu mai are voie să candideze din partea PSD la primăria eliberată de Vanghelie.

Rizea l-a acuzat până în ultima clipă pe Negoiță că își amenință colegii cu niște înregistări video compromițătoare. Întrebat înainte de ședință dacă își menține acuzațiile, Rizea a declarat presei că „el nu a mers niciodat[ la Rin Grand Hotel”, deci nu se teme, sugerând că așa-zisele înregistrări ar fi fost făcute în hotelul fraților Negoiță. Și în cadrul ședinței Comitetului Executiv subiectul a fost dezbătut, Negoiță jurându-se că nu are înregistrări cu membrii partidului.

Decizia numirii Gabrielei Firea în fruntea organizației București i-a aparținut lui Liviu Dragnea, acesta susținând că Firea, în calitate de candidat la Capitală, trebuie să gestioneze singură filiala București.

Ea trebuie să ia dificila decizie a numirii unor candidați cu șanse la sectoare, în condițiile în care în afară de Rizea care își face singur campanie de aproape un an la Sectorul 5 și de Negoiță care este sigur că va fi reales la 3, PSD nu are multe soluții la celelalte sectoare.

Noul președinte al PSD București a declarat pentru BreakingNews24 că sunt deja în curs de realizare măsurători sociologice pentru sectoarele 1, 4 și 6, și că cei desemnați pentru candidatură vor fi anunțați „în curând”.

„Toți candidații PSD vor trebui nu doar să stea bine în sondaje, ci să corespundă și Codului de Conduită al PSD. Mi-aș dori să lucrez în continuare cu oameni de echipă, care înțeleg că mai importantă decât persoana lor este dorința cetățenilor”, a spus Gabriela Firea.

Aceasta va trebuie să rezolve și o problemă mereu spinoasă pentru PSD, și anume candidatura pentru Sectorul 2, condus fără multe șanse de a fi învins de Generalul Neculai Onțanu. Variantele PSD, conform unor surse din partid,   ar fi să nu desemneze un candidat propriu și să-l susțină pe Onțanu, candidatul UNPR, sau de a susține candidatul ALDE, sau de a face non combat în raport cu ambele partide.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares