Mar 29, 2023, 19:58

Scene dramatice lângă Budapesta. O familie de imigranţi s-a aruncat pe şinele de cale ferată VIDEO

copil sine

Scene şocante în cel mai nou centru al refugiaţilor din Ungaria. O familie care refuză să rămână în Ungaria, la 35 de kilometri de Budapesta, a recurs la un gest dramatic pentru a nu părăsi gara şi a aştepta un nou tren care să îi ducă în Austria.

După ce a refuzat poliţiştii care încercau să îi ducă la adăpost, bărbatul şi-a luat soţia şi copilul şi s-a aruncat pe şinele de cale ferată. Au urmat mai multe minute de îmbrânceli cu oamenii legii. Poliţiştii au fost nevoiţi să îl aresteze pe bărbatul care devenise, din disperare, violent.

Şeful Poliţiei Naţionale ungare Karoly Papp a declarat staţia feroviară Bicske – în care joi după-amiaza aveau loc ciocniri între imigranţi şi poliţie – o „zonă de operaţiuni” şi a cerut reprezentanţilor presei să o părăsească, relatează MTI. Papp a declarat că jurnaliştii pot aştepta în afara staţiei şi că nu vor avea acces în interior.

Imigranţii refuză să rămână în centrele de refugiaţi din Ungaria. Poliția maghiară a oprit astăzi primul tren plecat în cursul dimineții din Gara de Est (Keleti) din Budapesta cu destinația Sopron, oraș din nord-estul Ungariei, aflat în apropierea graniței cu Austria. Oamenii legii le-au cerut celor peste 200 de imigranți să coboare în Bicske, oraş situat la 35 de kilometri vest de Budapesta, unde urmau să fie cazaţi într-un un centru de primire a refugiaților.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares