Ian 27, 2023, 19:46

Scene șocante în Ungaria. Imigranții, transportați de maghiari ca evreii în lagărele de exterminare

tren imig

Publicaţia italiană Corriere della Sera publică fotografii cu zeci de extracomunitari, transportaţi într-un vagon cu uşile blocate, în Ungaria. Un vagon suplimentar a fost adăugat unui tren intercity care a circulat joi pe ruta Pecs – Budapesta. Vagonul în care erau zeci de imigranţi, inclusiv copii şi femei, a avut uşile blocate, pentru a se evita fuga extracomunitarilor. Pe geamurile vagonului era următorul mesaj: „Acest vagon circulă cu uşile închise”.

Politicieni şi presa de opoziţie din Ungaria au criticat decizia autorităţilor, comparând situaţia cu transferul evreilor, în anul 1944, spre lagăre de concentrare naziste, potrivit Mediafax.

În acest timp, Viktor Orbán s-a aflat, sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, unde a dat lecţii de morală României. Cel supranumit „Viktator” părea că tânjeşte după relaţia pe care o avea cu guvernul Boc şi preşedintele Băsescu, spunând că înainte de anul 2012 relaţia dintre România şi Ungaria se baza pe încredere şi că nimeni din ţara sa nu înţelege motivele acestei schimbări.

„Aveţi un nou preşedinte, am înţeles acest lucru, şi că se întâmplă tot felul de lucruri, că se transformă peisajul politic în România, cu tunete şi fulgere. Am înţeles acest lucru, dar sperăm că, după aceste schimbări politice, după rearanjarea peisajului politic din România, n-o să mai fie încărcată relaţia dintre Ungaria şi România cu acele lucruri care au încărcat-o după 2012.(…) . Din păcate, în 2012 s-a schimbat situaţia. Eu nu îmi aduc aminte ca politicienii să fi jignit Ungaria de atâtea ori vreodată în istorie de câte ori s-a întâmplat acest lucru după 2012. Noi nu nu ne-am revanşat şi nici nu ne revanşăm, pentru că suntem interesaţi de o relaţie bună, eficientă cu România, dar problema este că nimeni nu înţelege ce se întâmplă. Adică, de ce nu se întâmplă absout nimic?”, a spus premierul maghiar, potrivit Agerpres.

Viktor Orban a venit şi în acest an cu mandatul de a şoca la Tuşnad. A fost mai blând cu România şi Statele Unite, dar a criticat Bruxellesul pentru încurajarea migraţiei şi a declarat că multiculturalismul este cauza tututor problemelor şi motivul decăderii Europei.

„Imigraţia ilegală ameninţă şi Ungaria, şi Europa, este un pericol pentru valorile comune, pentru cultura comună (…), ameninţă siguranţa cetăţenilor şi rezultatele economice.(…) În ţară sosesc valuri de imigranţi şi din Vest intenţia este ca imigranţii ilegali să fie întorşi în Ungaria, o problemă complexă care poate fi rezolvată doar dacă în comunitate există un consens.”

Drama umanitară şi drepturile omului au fost ignorate complet în discursul euroscepticului Orban, care a vorbit exclusiv de riscuri. Şi-a cauţionat mesajul anti-imigraţionist spunând că în Ungaria s-a realizat o consultare publică legată de fenomen, iar 66 % dintre maghiari ar fi spus că imigranţii le pun în pericol nivelul de trai şi siguranţa locului de muncă.

”Majoritatea societăţii din Ungaria nu doreşte să aibă migranţi ilegali şi nu mai doreşte să continue politica Bruxelles-ului, care a eşuat. Iată, majoritatea respondenţilor au spus că noi dorim să fim o societate puternică, bazată pe consens, care doreşte să soluţioneze cele mai arzătoare probleme, printre care şi problema migraţiei.(…) Noi avem nevoie de Europa aşa cum este şi dorim să păstrăm Ungaria ungurilor.(…) Este o relaţie clară între imigranţii ilegali care vin în Europa şi întărirea terorismului”, a spus Orban la Băile Tuşnad.

Orban spune că acelaşi sondaj a arătat că 80 la sută dintre oameni sunt de părere că ar trebui să existe legi care să permită arestarea persoanelor care trec ilegal graniţă, că acestea ar trebui să-şi acopere costurile de existenţă până la rezolvarea situaţiei lor.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares