Mar 30, 2023, 11:14

Schimbarea lui Tăriceanu de la senat, decisă de PSD în ianuarie

ponta tariceanu

Decizia politică a schimbării lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului va fi luată de liderii PSD în ședința Comitetului Executiv care va avea loc în ianuarie, înainte de sesiunea parlamentară de primăvară, au hotărât social-democrații în cadrul reuniunii informale care a avut loc la Turnu Măgurele la finalul săptămânii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a deschis un război făţiş împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, căruia i-a reproşat chiar în plenul reunit al parlamentului, la votul pe Legea Bugetului, că s-a opus majorării pensiilor. Tăriceanu tocmai atacase bugetul făcut de Guvernul Cioloş şi intervenţia lui Dragnea a venit în apărarea premierului.

Peste câteva ore, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3, Liviu Dragnea a spus că relaţia sa cu Tăriceanu poate fi caracterizată drept rece. „Au inceput sa apară primii fulgi de nea”, a spus preşedintele PSD, ironizându-l apoi pe Tăriceanu: „Ştim că marile spiruite se atrag şi se unesc, nu ştim dacă e cazul aici”

Alina Gorghiu nu este de acord cu schimbarea lui Tăriceanu din funcţie, şi, mai mult, a început negocieri cu acesta pentru a-l aduce în PNL. Surse din conducerea liberalilor susţin că Gorghiu şi l-ar dori pe Tăriceanu candidat la Primăria Capitalei, şi că aceasta, împreuncă cu Daniel Chiţoiu, încearcă să îl convingă pe preşedintele Senatului să se întoarcă în PNL.

Gorghiu a declarat că nu este de acord cu schimbarea lui Tăriceanu de la Senat. „Acum, la cald, între un pesedist şi domnul Tăriceanu îl prefer pe domnul Tăriceanu de o mie de ori ca lider al Senatului”, a răspuns copreşedintele PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă ar fi oportună schimbarea lui Călin Popescu Tăriceanu, de la conducerea Senatului, în contextul disputelor dintre acesta şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus că alianţa parlamentară cu ALDE s-ar putea să nu mai existe.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares