Aug 13, 2022, 03:21

Schimburi de focuri la Bruxelles în cadrul unei operațiuni care vizează atentatul de la Paris

CdmOKPWWoAE-JQ1

UPDATE 2 Un suspect implicat în schimburi de focuri cu poliţia, la Bruxelles, a fost împuşcat mortal, iar alţi doi sunt căutaţi în continuare de forţele de ordine. Patru agenţi de poliţie au fost răniţi în cursul descinderilor efectuate la Bruxelles în ancheta privind atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi.

UPDATE Cotidianul belgian Le Soir susține că două școli și două creșe ar fi înconjurate de polițiști. Autoritățile insistă însă că toți copiii sunt în siguranță și că nu sunt motive de panică. Poliția a cerut oamenilor să nu mai facă poze în care să trădeze poziționarea polițiștilor și apoi să le urce pe site-urile de socializare. Acest lucru ar putea fi de ajutor islamiștilor, spun autoritățile.

Un polițist belgian a fost rănit într-un schimb de focuri cu militanți islamiști în timpul unei raid antiterorist, în cartierul Forest din sudul Bruxellesului. Cartierul a fost izolat, iar poliția patrulează pe străzi. Trupele speciale beneficiază și de asistență aeriene de la mai multe elicoptere, potrivit presei locale.

Agenţii de poliţie au fost atacaţi cu mitraliere Kalaşnikov în timpul descinderilor. Doi dintre autorii atacului au reuşit să fugă pe acoperişurile clădirilor şi probabil sunt ascunşi într-o uzină a producătorului auto Audi, informează La Libre Belgique.

Un purtător de cuvânt al parchetului, Eric Van der Sypt, a declarat pentru AFP că percheziția s-a desfășurat „în cadrul dosarului de la Paris” și că în timpul operațiunii s-a tras asupra polițiștilor.

Forțele belgiene de securitate încă sunt în căutarea unor suspecți având legături cu militanții din Bruxelles implicați în atacurile islamiste de la 13 noiembrie de la Paris, soldate cu moartea a 130 de persoane, dintre care și doi români.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares