Feb 2, 2023, 13:07

Sebi Ghiţă are un nou dosar la DNA, pentru dare de mită şi spălare de bani

foto hotnews

Deputatul Sebastian Ghiţă este cercetat penal într-un nou dosar, el fiind acuzat că i-a dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze un club sportiv susţinut de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei,cei doi semnând un contract fictiv.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, citat de Mediafax, în acest nou dosar de corupţie, Sebastian Ghiţă va fi cercetat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani.

În acelaşi dosar se fac cercetări şi în cazul fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Conform sursei citate, în 2013, Iulian Bădescu , în calitate de primar al municipiului Ploieşti, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat unui club sportiv, susţinut de acesta din urmă, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local,de 1,5 milioane de lei, „ce constituie atât prejudiciu adus unităţii administrativ teritoriale cât şi un folos necuvenit, obţinut de asociaţia respectivă”.

În comunicatul oficial al DNA se arată că, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de Bădescu şi Ghiţă.

De asemenea, procurorii anticorupţie susţin că, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, Sebastian Ghiţă, a disimulat adevărata natură a provenienţei a imobilului, prin efectuarea unor plăţi (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de suspectul Bădescu Iulian.

„Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de suspectul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de suspectul Ghiţă Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită”, potrivit DNA.

Procurorii DNA le-au adus la cunoştinţă, marţi, noile acuzaţii lui Băsescu şi Ghiţă.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares