Mai 9, 2021, 13:55

Secretarul general al PSD, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fiica la Parlament

neacsu

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au găsit vinovat pe deputatul PSD de Ialomiţa, Marian Neacşu, pentru conflict de interese, după ce acesta şi-a angajat ilegal fiica la cabinetul său parlamentar şi l-au condamnat marţi la închisoare cu suspendare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că Neacşu nu se va mai regăsi pe listele PSD la alegerile din acest an. Neacşu este deocamdată şi şef al campaniei PSD pentru alegerile locale, dar şi această calitate va fi luată în discuţie la următoarea şedinţă a conducerii partidului.

Instanţa supremă a decis definitiv condamnarea parlamentarului Marian Neacşu la şase luni de închisoare cu suspendare.

Hotărârea vine după ce instanţa de fond a decis să îi aplice o amendă penală în valoare de 2.000 de lei, anunţă Mediafax.

Ancheta a fost deschisă în urma unei sesizări făcute de Agenţia Naţională de Integritate, iar în anul 2013 procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis dosarul spre judecată, Neacşu fiind acuzat că, în calitate de deputat, a avizat contractul de munca al fiicei sale în cadrul cabinetului său parlamentar, valabil în perioada iulie 2009 – decembrie 2012.

0 Comentarii

Shares