Feb 7, 2023, 17:30

ULTIMA ORĂ Şefii fotbalului mondial, Blatter şi Plantini, suspendaţi 8 ani din activitate

blatterplatini_3469294b

Comitetul de etică al FIFA a decis în urmă cu puţin timp să îi suspende pe președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter şi pe cel al UEFA, Michel Platini, pentru 8 ani din orice activitatea oficială care are legătură cu fotbalul.

Blatter spune că nu poate fi tras la răspundere pentru acuzaţiile care i se aduc.

Blatter fusese suspendat provizoriu pentru 90 de zile, până la 5 ianuarie, de către Comisia de Etică a FIFA pentru „proastă gestionare și corupție”, în urma plății de 1,8 milioane euro către Michel Platini, în 2011, pentru munca de consilier al lui Blatter, încheiată în 2002, fără să existe însă un contract scris.

Elvețianul va trebui să dea, totodată, explicații în legătură cu un contract presupus păgubos pentru FIFA, referitor la drepturile de televizare pentru Cupele Mondiale din 2010 și 2014.

Atât Blatter, cât și Platini, cei mai influenți oameni din lumea fotbalului, pot face apel la FIFA, apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Calendarul recursurilor îl poate împiedica pe Platini să se prezinte la alegerile pentru funcția de președinte al FIFA pe 26 februarie, în timp ce Blatter anunţase că nu va mai candida.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares