Mar 25, 2023, 00:07

Şeful aviaţiei militare a SUA: „Cea mai mare ameninţare la care mă gândesc este ce se întâmplă în Rusia”

avioane invizibile

Forţele aeriene americane intenţionează să îşi suplimenteze trupele în Europa, pe fondul tensiunilor cu Rusia, şi ar putea mobiliza avioane de vânătoare invizibile pe radar Raptor F-22, a declarat luni secretarul pentru Forţele Aeriene Deborah Lee James, relatează Wall Street Journal, citat de Mediafax.

„Cea mai mare ameninţare la care mă gândesc este ce se întâmplă în Rusia. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care sunt aici”, a declarat James la Paris.

Rusia şi-a multiplicat zborurile la frontierele cu ţările europene, pe fondul creşterii tensiunilor cu Occidentul după anexarea Crimeei, dar a negat că operaţiunile sale militare sunt ameninţătoare.

Forţele aeriene americane şi-au multiplicat patrulele aeriene în ţările baltice şi au adus bombardiere B-2 invizibile pe radar şi B-52 în Marea Britanie, în efortul de a-şi demonstra puterea militară în Europa.

„Planul la acest moment este să creştem nivelul rotaţiilor”, a declarat ea, avioanele F-22 fiind printre echipamentele care ar putea veni în Europa.

La acest sfârşit de săptămână, New York Times a relatat că Pentagonul intenţionează să staţioneze armament greu, între care tancuri, precum şi 5.000 de militari în câteva state est-europene, între care şi România, şi în ţările baltice.

Propunerea, în cazul în care va fi aprobată, va marca o premieră de la sfârşitul Războiului Rece, fiind prima dată când Statele Unite ar staţiona echipament militar greu într-un nou stat membru NATO din Europa de Est care a făcut parte din sfera de influenţă a Uniunii Sovietice.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares