Iun 4, 2023, 01:23

Iohannis, Oprea şi Duşa, puşi la lopată de şeful NATO. Aliaţii s-au instalat oficial la Bucureşti

Sursa: Twitter

Vedem o Rusie tot mai agresivă, care încearcă sa schimbe cu forţa graniţele. Vedem creşterea extremismului şi provocări care nu cunosc graniţe, cum ar fi atacurile cibernetice şi restricţiile de energie.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la Palatul Cotroceni că Alianţa se bazează pe România, care, la rândul său, se poate baza pe NATO, în condiţiile de agresivitate ale Rusiei.

”România este un aliat foarte hotărât, NATO se bazează pe România, iar România se poate baza pe NATO. Sunteţi gazda unei părţi importante a sistemului de apărare antirachetă al NATO. Apreciem angajamentul continuu, contribuiţi la sustinerea partenerilor şi la securitatea la Marea Neagră.Voi folosi România ca un exemplu pentru ceilalţi aliaţi. România a fost capabilă să aibă o politică fiscală responsabilă şi să crească bugetul apărării. Este posibil.Vedem o Rusie tot mai agresivă, care încearcă sa schimbe cu forţa graniţele. Vedem creşterea extremismului şi provocări care nu cunosc graniţe, cum ar fi atacurile cibernetice şi restricţiile de energie”, a declarat Jens Stoltenberg, în conferinţa susținută alături de președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a spus, la ceremonia de inaugurare a Centrului NATO, că pentru pregătirea acestei structuri NATO de comandă au fost parcurşi toţi paşii conveniţi cu Alianţa, iar centrul va fi acreditat şi va funcţiona în toamna acestui an.

”În contextual geopolitic actual avem capacitatea de a acţiona în parteneriat cu aliaţii noştri”, a spus Ministrul Apărării.

Mircea Duşa spune că investiţia pentru acest centru, care a fost amenajat în două luni, se ridică la 16 milioane de lei, iar în acestă structură vor lucra 42 de militari, din care 27 de posturi vor fi ocupate de militari români, iar celelalte de cadre ale ţărilor aliate, potrivit Mediafax.

După ce s-a întâlnit cu președintele Iohannis, iar în cursul dimineţii a fost primit la MApN de către ministrul Apărării, Mircea Dușa, Jens Stoltenberg s-a întâlnit la Guvern cu premierul interimar Gabriel Oprea. Ulterior, cei trei au plantat un brad la noul centru de comandă NATO(vezi FOTO).

„Sunt onorat să planez acest copac la noul centru de comandă al NATO din România. Rădăcinile NATO în România sunt adânci și cresc în continuare”, a spus secretarul general NATO pe Twitter.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares