Mar 30, 2023, 05:16

Şeful Parlamentului Rusiei, cu interdicţie de intrare pe teritoriul UE, vine la Tăriceanu

serghei nariskin

Preşedintele Dumei de Stat Serghei Narîşkin va participa vineri la reuniunea APCEMN, care are loc la Senat, sub patronajul lui Călin Popescu Tăriceanu. Vizita a fost anunţată şi de agenţia rusă Tass în pagina electronică.

Narîşkin urmează să preia preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră de la Parlamentul României la Legislativul rus – Adunarea Federală.

Oficialul Rus se află pe lista celor 24 de apropiaţi ai lui Vladimir Putin care au primit interdicţie de intrare pe teritoriul UE, ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei după invadarea Crimeei.

În aprilie 2014 Autorităţile de la Sofia au refuzat  vizita în Bulgaria programată de Serghei Narîşkin. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Bulgaria a precizat la vremea respectivă  într-un comunicat că Narşkin figurează pe lista demnitarilor ruşi, cărora UE le-a impus sancţiuni personale – interdicţia de a intra pe teritoriul tuturor statelor membre ale uniunii şi îngheţarea activelor.

Ministerul Afacerilor Externe de la Sofia a explicat că deciziile Consiliului Uniunii Europene sunt obligatorii pentru Bulgaria.

Narâşkin are acordul MAE pentru a intra în România în baza unui tratat internaţional care prevede exceptarea de la sancţiuni în cazuri legate de evenimente ale unor foruri internaţionale, în cazul de faţă, APCEMN

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares