Feb 7, 2023, 04:36

Senzaţional: Acţiunea din Gravity s-a petrecut azi pe Staţia Spaţială Internaţională

nasa tv
Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au fost nevoiţi să se adăpostească în vehiculul Soyuz, andocat la Staţie, din cauza că epava unui satelit sovietic din 1979 s-a apropiat pe neaşteptate de ei, informează Russia Today. Astronauţii, doi ruşi şi un american, au primit ulterior permisiunea să se întoarcă pe ISS.
Din cauză că informaţiile despre epava satelitului care plutea prin spaţiu au apărut prea târziupentru a modifica orbita ISS, cei trei membri ai echipajului au stat în modulul Soyuz timp de 10 minute.

„Informaţiile despre resturile satelitului au apărut pe neaşteptate şi nu a fost timp pentru o ajustare orbitală”, a declarat pentru TASS un purtător de cuvânt al Centrului de Control Rusesc al misiunii spaţiale.

Surse din industria spaţială au spus, citate de Interfax, că americanii au fost cei care au detectat pericolul coliziunii între satelitul sovietic şi Staţia Internaţională. Aceeaşi sursă a precizat că satelitul era unul meteorologic şi fusese lansat în spaţiu în 1979.

 

0 Comentarii

Shares