Mar 23, 2023, 03:40

Serviciile secrete germane au spionat FBI

Credit foto: Washingtontimes

Serviciile germane de informații au spionat de-a lungul timpului mai multe ținte importante, printre care FBI, UNICEF, ministrul francez de Externe sau Organizația Mondială a Sănătății, potrivit unui raport despre activitățile de spionaj, înaintat Parlamentului german.

Informația, dezvăluită de postul public german Radio Berlin-Brandenburg nu a fost dezmințită de guvernul german, care s-a limitat să afirme că va clarifica această chestiune și că va informa Comisia pentru secrete de stat a Bundestagului. Ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a anunțat că va cere explicații Germaniei după relatările din mass-media.

‘A fost foarte neplăcut să aud așa ceva’, a spus Fabius într-o declarație acordată la summitului UE-Africa pe tema migrației, ce se desfășoară miercuri și joi în Malta.

În respectivul raport se mai menționează că printre alte obiective vizate de serviciile secrete germane se numără Tribunalul Internațional de la Haga, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Biroul Federal de Investigații american (FBI), companii europene și americane, inclusiv societatea americană Lockheed, dar și un diplomat german de rang înalt din structurile Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

În luna aprilie, presa germană a relatat că Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) a beneficiat de colaborarea BND în culegerea de informații despre politicieni germani și companii europene, mai ales din sectorul apărării, operațiuni despre care guvernul de la Berlin ar fi fost informat de încă din anul 2008, dar nu a luat nicio măsură.

Pe lângă guvernele actualului cancelar Angela Merkel, despre care se știe deja — în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden — că au fost spionate de NSA, această agenție ar fi interceptat și comunicațiile cancelarilor Gerhard Schroeder și Helmut Kohl.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares