Ian 27, 2023, 19:10

Sfârşit de criză în Republica Moldova. Parlamentul a acordat votul de încredere Guvernului Streleţ

Credit foto: Publika.tv

Noul Executiv a primit votul de încredere din partea a 52 de deputaţi, în timp ce 41 de deputaţi au votat împotrivă. Valeriu Streleţ a fost desemnat candidat pentru funcţia de premier al ţării de Partidul Liberal Democrat din Moldova. Noul premier a păstrat şi parte din vechiul cabinet. Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal din Republica Moldova au semnat săptămâna trecută un acord pentru formarea unei noi coaliţii – Alianţa pentru Integrare Europeană 3.

Formarea a fost posibilă datorită capacităţii de a înţelege corect, de care au dat dovadă partidele de guvernare. Urmează o perioadă plină de respobsabilităti şi provocări, cărora trebuie să le facem faţă împreună. Trebuie reluate numeroase proiecte în derulare în diverse domenii de la social la energetic. Rog să găsiţi soluţii că sai ajutaţi pe cei mai nevoiaşi asupra cărora apasa povara preţurilor majorate la gaz, la energia electrică. Nu-i putem lăsa pe oameni singuri în faţa acestor greutăţi reformele trebuie să continue”, a spus preşedintele Nicolae Timofti după ce miniştri au depus jurământul.

Preşedintele Klaus Iohannis salută învestirea noului Guvern al R.Moldova, menţionând că sarcinile acestuia nu sunt deloc uşoare, însă vrea ca partenerii României să fie convinşi că vor avea în ţara noastră „cel mai important sprijin” în direcţia continuării parcursului proeuropean.

„Un guvern cu o orientare clară proeuropeană. Ştiu că sarcinile care stau în faţa executivului de la Chişinău nu sunt deloc uşoare, însă vreau ca partenerii noştri să fie convinşi că vor avea în România cel mai important sprijin în direcţia depăşirii dificultăţilor economice şi a continuării parcursului proeuropean”, spune Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.

Valeriu Streleţ are 45 de ani şi şi-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social-Democrat. Şapte ani mai târziu, numele politicianului se regăseşte în lista electorală a Blocului „Plai Natal”. În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares