Iun 6, 2023, 18:27

Simbolurile ISIS şi Hezbollah, afişate pe stradă în Marea Britanie GALERIE FOTO

MAIN-Image-appears-to-show-a-person-wearing-an-ISIS-flag-in-Westminster
Bărbat cu steagul Statului Islamic
Bărbat cu steagul Statului Islamic

Scandal în Marea Britanie pe tema promovării simbolurilor organizațiilor teroriste. După ce imaginile cu un bărbat care mergea nestingherit prin Londra, pe lângă clădirea Parlamentului britanic, înfășurat într-un steag al ISIS au făcut mare vâlvă în presa locală și internațională, noi imagini controversate stârnesc furia oamenilor.

hezbolah

Un susținător al organizației teroriste Hezbollah a fost văzut conducând o mașină pe care era afișat simbolul formațiunii, afișat pe un steag sirian. Ambele acțiuni au fost incriminate poliției, dar oamenii legii spun că, potrivit legii britanice, nu au nicio pârghie să îi sancționeze pe cei doi bărbați,

„Purtarea, transportul sau afișarea unei embleme sau a unui steag nu este o ofensă decât dacă modul în care se fac aceste lucruri reprezintă un motiv întemeiat să credem că persoana în cauză este un susținător sau un membru al organizației respective”, se arată într-un comunicat al Poliției Metropolitane londoneze, citat de Daily Mail.

Britancii cer măsuri imediate și condamnă acțiunile atât provocatoare, cât și periculoase. Reamintim că în urmă cu puțin timp, 30 de britanici au fost executați pe o plajă din Tunisia de un simpatizant al Statului Islamic.

Iar gruparea Hezbollah este o organizație paramilitară islamică din Liban, cu mare influență în Siria. Hezbollah reprezintă o forță importantă în politica libaneză, deținând școli, spitale și oferind servicii sociale pentru mii de libanezi. Organizația este considerată ca având caracteristici teroriste de SUA, Israel, Olanda, Canada, iar Marea Britanie, alături de Uniunea Europeană, a introdus aripa militară a organizației pe lista organizațiilor teroriste.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares