Mai 31, 2023, 00:25

Sir Ian McKellen, actorul care l-a interpretat pe „Gandalf”, acuză rasismul și homofobia de la premiile Oscar

gandalf

Actorul britanic Ian McKellen, interpretul personajului Gandalf din „Stăpânul inelelor”, a spus luni că este „solidar” cu cei care reclamă lipsa diversității la premiile Oscar și în industria cinematografică în general, relatează AFP.

„Actorii de culoare se consideră slab reprezentați în lumea filmului, la fel simt și femeile de multă vreme și dintotdeauna homosexualii ca mine”, a afirmat actorul de 76 de ani, cofondator al Stonewall, grup care militează pentru drepturile homosexualilor și ale altor grupuri sexuale.

Academia americană de film se află în prezent în centrul unei ample polemici, fiind presată să acționeze într-un fel, după ce a dezvăluit al doilea an consecutiv o selecție de 20 de actori exclusiv albi drept finaliști la Oscar. Mai multe personalități din lumea filmului au decis să boicoteze ceremonia de acordare a premiilor din 28 februarie, printre ei numărându-se regizorul Spike Lee și actorii Will Smith și soția sa, Jada Pinkett-Smith.

„Trebuie să trăiești la Hollywood, unde Oscarurile înseamnă mult mai mult pentru oameni decât oriunde altundeva, ca să înțelegi emoția declanșată” de anunțarea finaliștilor la Oscar, a spus Ian McKellan la Londra cu ocazia unui eveniment dedicat lui Shakespeare, informează Agerpres.

„Premiile Oscar sunt astăzi în centrul acestor revendicări care sunt legitime și cu care mă solidarizez”, a adăugat el, citat de AFP.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares