Ian 28, 2023, 18:51

Societatea civilă cere demisia lui Gabriel Oprea

gabi o

Patru dintre cele mai puternice ONG-uri au emis o scrisoare deschisă prin care îi cer lui Gabriel Oprea să îşi prezinte demisia, în paralel cu deschiderea unei petiţii online, semnată deja de peste 5000 de persoane care doresc acelaşi lucru- plecarea lui Gabriel Oprea din Guvern.

„Semnatarii acestei scrisori solicită demisia vicepremierului Gabriel Oprea după tragicul accident care a dus la moartea tânărului poliţist Bogdan Cosmin Gigina, deschizător al coloanei oficiale a ministrului în seara de 20 octombrie.

În contextul informaţiilor apărute în presă despre încercarea de muşamalizare a acestui caz de către ministrul Oprea si ca urmare a lipsei transparenţei ministerului, demisia acestuia este imperativă pentru ca opinia publică să aibă încrederea că anchetarea acestui caz se desfăşoară fără oprelişti.

Alături de demisie, vicepremierul Oprea trebuie să răspundă într-o conferinţă de presă câtorva întrebări de bază legate de ceea ce s-a întâmplat în acea seară. Printre acestea, ministrul de interne Oprea trebuie să clarifice:

– concret, în baza cărei legi şi cărui articol a solicitat şi beneficiază de coloană oficială;

– de unde venea la momentul producerii accidentului, unde se ducea şi care era urgenţa deplasării (date fiind comunicatele vagi şi contradictorii ale Poliţiei);

– de câte ori a folosit resursele Poliţiei Române pentru coloana oficială, de când e în funcţie.

Tânărul poliţist Bogdan Cosmin Gigina şi-a pus viaţa în slujba cetăţenilor, adică a noastră. Nu putem lăsa ca moartea sa să fie muşamalizată”, se arată în scrisoarea ONG-urilor, semnată de Expert Forum (EFOR), Centrul Român de Politici Europene (CRPE), Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social (GDS)

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares