Mai 28, 2023, 02:17

Sondaj: Omul lui Putin, favorit la Preşedinţia Moldovei

igor dodon

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, sunt favoriții cursei prezidențiale din republică, potrivit rezultatelor Barometrului de Opinie Publică (BOP), realizat în octombrie la comanda Institutului de Politici Publice (IPP), informează Radio Chișinău și Unimedia, citate de Agerpres.

Astfel, întrebați pe cine ar vota dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, 27% dintre respondenți au răspuns că l-ar alege pe Igor Dodon, iar 9,3% la sută — pe Maia Sandu, cei doi urmând să se confrunte într-un al doilea tur al scrutinului prezidențial.

În opțiunile de vot ale persoanelor intervievate urmează liderul Partidului Platforma ‘Demnitate și Adevăr’ (PPDA), Andrei Năstase cu 8%, președintele Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu cu 7,5%, urmat de candidatul ‘Partidului Nostru’, Dmitri Ciubașenko, cu 5,6%.

Totodată, 25,4% dintre respondenți au declarat că nu știu cu cine vor vota sau au refuzat să răspundă, în timp ce 9,6% au spus că nu se vor prezenta la vot.

Dacă în turul doi ar accede Maia Sandu și Igor Dodon, ultimul ar fi susținut de 40,8% dintre respondenți, potrivit BOP, citat de Radio Chișinău.

De asemenea, întrebați în ce ‘personalitate politică din Republica Moldova au cea mai mare încredere’, 36,8% dintre intervievați au răspuns ‘în nimeni’, în timp ce 21% îl creditează cu încredere pe Igor Dodon, acesta fiind urmat de Maia Sandu cu 8%, Andrei Năstase cu 6,3% și Renato Usatîi, tot cu 6,3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-16 octombrie, pe un eșantion de 1.109 persoane și are o marjă de eroare estimată la 2,9%.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares