Ian 28, 2023, 18:27

Sorin Oprescu va opera din nou la Spitalul Universitar

oprescu la spital

Sorin Oprescu a scăpat de arestul la domiciliu, este cercetat sub control judiciar şi poate să lucreze la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, dar nu poate să plece din Capitală, trebuie să meargă la Poliţie o dată pe săptămână şi are interdicţie să exercite funcţia de primar. Sorin Oprescu, care a fost mulţi ani chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unitate pe care a şi condus-o din 1994 până în aprilie 2006, se poate întoarce să lucreze ca medic chirurg în această unitate medicală, funcţie din care s-a suspendat în perioada în care a fost primar al Capitalei.

Surse medicale susţin că deja a fost amenajat fostul birou al lui Sorin Oprescu de la Spitalul Universitar, fiind aşteptat să se întoarcă la muncă.

Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, începând din 14 ianuarie, când i-a admis contestaţia formulată după ce Tribunalul Bucureşti menţinuse măsura arestului la domiciliu, în dosarul în care este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei instanţei, citată de Mediafax, timp de 60 de zile, cât va fi sub control judiciar, Sorin Oprescu are interdicţie să plece din Capitală fără încuviinţarea procurorilor sau a instanţei şi trebuie să se prezinte la secţia de poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

Instanţa a admis cererea lui Oprescu şi i-a permis primarului suspendat al Capitalei să meargă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. De asemenea, Sorin Oprescu poate să meargă la magazine alimentare şi farmacii din Sectorul 1 Bucureşti sau la alte unităţi spitaliceşti din Bucureşti.

 

Sorin Oprescu declara, după judecarea cererii sale, că a cerut control judiciar pentru a putea să meargă la muncă: „Nu la Primărie, clar! La chirurgie, de acolo vin”.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares