Mar 23, 2023, 03:03

SRI a cerut expulzarea unui terorist din Afganistan care voia azil în România

talibani

SRI a cerut expulzarea unui cetăţean afgan şi declararea acestuia ca indezirabil pe teritoriul României după ce autorităţile au descoperit că face parte dintr-o organizaţie teroristă. 

„La data de 13.06.2016, în urma propunerii formulate de SRI — autoritatea română cu competențe în domeniul securității naționale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat Curtea de Apel București, conform dispozițiilor legale ce reglementează regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unei persoane de cetățenie afgană, pe o perioadă de 10 ani, pentru considerente de securitate națională”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Potrivit Parchetului, există indicii temeinice că Noor Rahman Niazi a desfășurat activități ce constituie amenințări la adresa siguranței naționale.

SRI arată, întrun comunicat, că „N.R.N., aflat în România în calitate de solicitant al statutului de refugiat, a intrat în atenția Serviciului Român de Informaţii începând cu anul 2015, când a intrat ilegal în România”

„În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că N.R.N. a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Acesta a făcut parte dintr-o organizație teroristă, care s-a implicat în atacuri împotriva forţelor aliate prezente în Afganistan. După sosirea în România, el a menţinut legătura cu membrii grupării din Afganistan, aceștia continuând să-şi exercite influența asupra solicitantului de azil din România.
Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, străinul a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Administrației și Internelor / Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), în vederea îndepărtării de pe teritoriul național”, mai susţine SRI.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares