Ian 28, 2023, 04:38

SRI a expulzat doi tunisieni care racolau adepţi pentru ISIS în România

teroristii

SRI a anunţat astăzi într-un comunicat de presă că a identificat doi cetăţeni tunisieni care căutau în România adepţi pentru Statul Islamic. Cei doi vor fi expulzaţi.

„Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informații, Curtea de Apel București a dispus, prin sentința nr. 1654 din 10.06.2015, declararea ca persoane indezirabile, pentru raţiuni de securitate naţională, a doi cetăţeni tunisieni, pentru o perioadă de 10 ani.

Măsurile investigative derulate de SRI în planul realizării securităţii naţionale au condus la identificarea celor doi cetăţeni străini cu activităţi pe linia propagandei cu caracter extremist în favoarea organizației teroriste Daesh / Statul Islamic. De asemenea, aceştia au acţionat în vederea coagulării şi radicalizării unui grup de persoane adepte ale entităţii teroriste menţionate.

Urmare a sentinței Curții de Apel București, cei doi cetăţeni tunisieni au fost luați în custodie publică, de către  Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri și amenințări de natură teroristă,  cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, precum și cu partenerii externi”, se arată în comunicatul SRI.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares