Feb 4, 2023, 20:40

SRI a simulat un atac terorist la Ambasada Israelului

sri antitero

Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informații a organizat la sediul Ambasadei Israelului la București un exercițiu de rezolvare a unei crize teroriste cu luare de ostatici. La simulare au participat, pe lângă structura de securitate a ambasadei Israelului, și IGPR și Jandarmeria Română.

Ccopul exercițiului a fost „de a testa capacitatea de reacție a instituțiilor din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, în condițiile declanșării unui atac terorist la unul dintre obiectivele aflate în responsabilitate”, potrivit Agerpres.

„Ansamblul activităților a vizat evaluarea eficienței măsurilor de răspuns la o situație de criză teroristă și, în particular, gradul în care BAT (dispozitive de comandă, negociere și asalt, inclusiv dispozitive pirotehnice) acționează pentru gestionarea crizei și restabilirea ordinii legale”, se precizează în comunicatul SRI.

A fost simulată și o intervenție pirotehnică pentru neutralizarea unui dispozitiv exploziv improvizat amplasat într-un bagaj abandonat în fața obiectivului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares