Mar 25, 2023, 22:36

SRI contraatacă: Ponta, Băsescu şi Bănicioiu au fost informaţi în legătură cu problema Hexi Pharma

sri

Serviciul Român de Informații a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești, informează luni instituția. Informările au fost trimise şi la Traian Băsescu, şi la Emil Boc, şi la Victor Ponta, şi la foştii miniştrii ai Sănătăţii, susţine SRI.

SRI menționează că informările au conținut și „aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară”.

„Dreptul la sănătate este un drept constituțional. Iar SRI acționează împreună cu celelalte instituții partenere pentru a proteja acest drept, alături de toate celelalte drepturi constituționale ale cetățenilor. SRI informează decidenții legali despre vulnerabilitățile sistemului public de sănătate. În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecțiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanții utilizați la nivelul unităților spitalicești din țară”, precizează SRI.

SRI afirmă că printre beneficiarii legali ai informărilor pe această problematică sunt președinții de Consilii Județene, prefecții, miniștrii, prim-ministrul și președintele României.

„Toți acești beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuțiilor lor, despre disfuncționalitățile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecțiilor nosocomiale intraspitalicești”, adaugă SRI.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares