Mar 23, 2023, 04:14

SRI i-a interzis lui Gabriel Oprea să mai coordoneze doctorate. PSD face coadă la doctorate SRI

Sursa: SRI.RO

Gabriel Oprea a fost dat afară de la Academia Naţională de Informaţii, interzicându-i-se să mai coordoneze lucrări de doctorat. 

„În prezent nu mai există nicio relaţie contractuală în el şi Academia Naţională de Informaţii”, au declarat pentru BreakingNews24 surse din instituţie.

Singurii conducători de doctorat autorizaţi de Academia SRI sunt: Cristian Barna, Cristian Troncotă, Irena Chiru, Ella Ciupercă, Constantin Onişor, Constantin Romanoschi, Marian Sebe, Teodoru Ştefan, Gheorghe Toma.

Decizia a fost luată la nivelul conducerii Serviciului după dezvăluirile apărute în presă în legătură cu suspiciunile de plagiat în ceea ce priveşte lucrarea sa de doctorat dar şi în ceea ce priveşte lucrările pe care le-a coordonat fostul vicepremier.

Conducerea Academiei Naţionale de Informaţii a anunţat, în septembrie, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că, după scandalul public generat de informaţiile referitoare la suspiciunile de plagiat în cazul unor lucrări de doctorat supervizate de Gabriel Oprea, acestea vor fi verificate.

„Având în vedere recentele luări de poziție din spațiul public, cu referiri la unele lucrări științifice elaborate în cadrul Școlii Doctorale a Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, vă facem cunoscută decizia forului nostru universitar, menită a asigura transparența și climatul corect de derulare a activităților cu caracter știintific. Consiliul de administrație a transmis Senatului Academiei solicitarea de a evalua stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat. În acest sens Senatul Academiei mandatează Consiliul Științific al Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” să accelereze procesul de evaluare, inițiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor științifice și dezvoltare a capacității noastre academice.  Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învățământ și cercetare academică în cadrul ANI MV.”, se arată în comunicatul Academiei SRI.

Printre lucrările de doctorat suspectate de plagiat se numară cele semnate de Neculai Onţanu, Bogdan Licu, Adela Loredana Neagu (secretara lui Gabriel Oprea), Loredana Radu (avocata lui Victor Ponta), notează Hotnews. 

BreakingNews24 prezintă lista doctoranzilor Academiei Naţionale de Informaţii, pe care se află la loc de cinste numele multor lideri PSD, foşti miniştri, de la Nicolae Bănicioiu la Mihnea Costoiu, parlamentari, printre care Marcel Ciolacu, Ninel Peia dar şi fostul şef al cancelariei lui Victor Ponta, Vlad Ştefan Stoica. Aceştia au devenit doctoranzi la SRI în mandatul de director al lui George Maior. După cum se poate remarca în listă, în 2015 nu a mai fost acceptat la Academie niciun politician.

lista doctoranzi sri

doctoranzi sri 2

dotoranzi sri 3

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares