Mai 31, 2023, 00:23

SRI îl salvează pe Cioloş: Este posibil ca teroriştii de la Paris sau Bruxelles să fi folosit cartele prepay româneşti

sri

SRI susţine că investighează folosirea cartelelor prepay din România în zonele în care activează organizaţii teroriste şi chiar posibilitatea ca ele să fi fost folosite în atentatele de la Paris sau Bruxelles

„SRI investighează, in cooperare cu instituțiile din SNPCT si partenerii internaționali, folosirea cartelelor nenominale romanești in zone in care activează organizații teroriste. In România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare in exterior.”, se arată într-un răspuns al SRI la o solicitare a BreakingNews24.

SRI precizează că „Investigatia privește inclusiv posibilitatea utilizarii unor astfel de cartele in atentatele din Europa. De altfel, informații recente indica lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o tara europeana de pe astfel de cartele.”
SRI a reliefat constant necesitatea adoptării unei legislații privind cartelele pre-paid conforme cu normele UE, se mai arată în comunicatul transmis către BreakingNews24.

Premierul Dacian Cioloş spusese duminică, într-o emisiune televizată, că a fost avertizat de SRI că necunoaşterea identităţii persoanelor care deţin cartele preplătite e un obstacol în lupta împotriva terorismului.

Întrebat dacă are semnale că instrumentele le folosesc serviciile secrete pentru a combate terorismul sunt insuficiente, Dacian Cioloș a răspuns: „Apropo de cartelele prepaid, de exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate. Înțeleg că au fost chiar folosite, în ultima perioadă, cartele prepaid din România, în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există flexibilitate în România”.

Premierul a negat ulterior că s-ar fi referit la atacul terorist de la Bruxelles, dar din cauza declaraţiilor sale a devenit ţinta criticilor presei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares