Mai 28, 2023, 01:57

„Starea de nervozitate a medicilor este atât de mare încât se poate ajunge la situaţii incontrolabile”

greva medici

Starea de nervozitate a medicilor, care aşteaptă majorări salariale, este atât de mare încât se poate ajunge la situaţii incontrolabile, iar dacă nu va fi un consens în urma negocierilor, s-ar putea să fie consecinţe mai grave decât greva, a spus dr. Florin Chirculescu, după discuţiile purtate luni la Ministerul Sănătăţii.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”, dr. Florin Chirculescu, a declarat luni, după ce a discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS), că trebuie luate hotărâri înaintea termenelor legale prin care se poate ajunge la grevă.

„Starea de nervozitate este atât de mare încât se poate ajunge la situaţii incontrolabile. Sunt lucruri mult mai grave decât greva, putem să nu ajungem la un consens, dar asta înseamnă că peste patru ani nu vor mai fi 13.500 de medici în spitale, s-ar putea să mai rămână 6.000, ceea ce este o consecinţă cu mult mai gravă decât o grevă”, a spus dr. Florin Chirculescu, şeful Secţiei de chirurgie toracică de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, citat de Mediafax.

El a precizat că decidenţii din sistemul sanitar trebuie să majoreze salariile medicilor, pentru ca aceştia să poată desfăşura o activitate în codiţii normale.

Oficiali ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea de luni s-a discutat despre creşteri salariale, din toamnă, pentru tot sistemul medical, nu doar pentru medici.

„Se doreşte ca aceste majorări să se aplice din septembrie sau octombrie, nu s-a stabilit un cuantum, pentru că trebuie să se discute cu Ministerul de Finanţe, dar aceste majorări vor fi substanţiale”, au spus sursele citate.

Mesajul medicilor a fost că trebuie făcut ceva în sistem sanitar, iar ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, le-a transmis că este de acord cu ei şi că nu trebuie să uite că au fost deblocate deja 5.000 de posturi. În plus, ministrul Sănătăţii le-a spus reprezentanţilor medicilor că oricum exista un calendar de majorări salariale şi că acestea sunt pentru tot personalul din sistem.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares