Mar 30, 2023, 11:34

„Strada” a ajuns la Cotroceni. Cine e pe lista societăţii civile care participă la consultări cu Iohannis

poza misto socitetaea civika

20 de reprezentanţi ai societăţii civile au fost primiţi la Cotroceni de Klaus Iohannis. Acesta le-a spus că aşteaptă de la ei idei şi soluţii pentru schimbarea sistemului politic.

lista societatea civila

În plus faţă de lista anunţată de Preşedinţie au mai fost la discuţii medicul Dragoş Slăvescu şi Octavian Berceanu de la Uniţi Salvăm

„Am fost invitat la Cotroceni de catre Presedintele Iohannis. In continuare consider ca nu sunt persoana potrivită însa, în spiritul respectului fata de democratie si simbolurile acesteia, voi fi acolo”, a precizat Despot pe Facebook. Informaţia a fost confirmată şi de Cotroceni.

Adrian Despot a scris vineri dimineaţa, pe Facebook, că participarea sa în calitate de reprezentant al protestatarilor la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi decât o altă improvizaţie, cântăreţul rugându-i totodată pe manifestanţi să nu facă greşeala de a înlocui nişte incompetenţi cu alţi incompetenţi.

„Vă mulţumesc pentru susţinerea şi încrederea acordată. Vă înţeleg furia şi dorinţa de schimbare. Şi eu, la fel ca şi voi, sunt sătul de improvizaţii. Participarea mea în calitate de reprezentant la consultări nu ar fi decât o altă improvizaţie. Nu am nici pregătirea şi nici priceperea necesară pentru aşa ceva. Cu toţii suntem nemulţumiţi de lipsa de profesionalism de care au dat dovadă atât clasa politică cât şi marea majoritate a funcţionarilor publici. Haideţi să nu facem greşeala de a înlocui o serie de incompetenţi cu o altă serie de incompetenţi”, le transmite Adrian Despot protestatarilor, prin intermediul unui mesaj publicat, vineri, pe contul său oficial de Facebook.

Adrian Despot se numără printre principalele persoane care apar pe diferite grupuri de discuţii pe Facebook pe care protestatarii le consideră potrivite pentru a-i reprezenta la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă şi reprezentanţi ai manifestaţilor, precizând că a auzit vocea străzii şi că va ţine cont de solicitările protestatarilor.

Liderul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, a fost rănit în incendiul din Clubul Colectiv, în urma căruia 32 de oameni au murit.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares