Feb 4, 2023, 01:58

SUA nu au dat încă undă verde pentru George Maior ambasador

george_cristian_maior

Motivul pentru care George Maior nu se află pe lista ambasadorilor acreditați prin decret de către Klaus Iohannis vineri este faptul că nu a primit încă agrementul din partea Departamentului de Stat al SUA, susțin surse oficiale.

Sursele citate susțin că americanii nu se grăbesc cu instalarea ambasadorului român și că ar fi vorba doar de aspecte tehnice, nu de probleme de fond.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat vineri şi decretele privind acreditarea lui Iulian Buga în calitate de ambasador în Suedia, a lui Ion Jinga – reprezentant permanent al României pe lâgă ONU de la New York, a Luminiţei Odobescu – şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a lui Adrian Cosmin Vieriţa – şef al Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi Organizaţiile Internaţionale cu sediul în Elveţia.

De asemenea, preşedintele a semnat decretele privind acreditarea Adrian Gabriel Davidoiu ca ambasador în Norvegia şi a lui Cristian Tudor – ambasador în Qatar.

Totodată, Carmen-Liliana Podgorean a fost acreditată ca ambasador în Argentina, iar Bogdan Mazuru ca ambasador în Austria.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares