Feb 3, 2023, 09:16

SUA şi Cuba redeschid ambasadele după 54 de ani

CubaHavanaCuba

Statele Unite şi Cuba au reluat relaţiile diplomatice luni, când şi-au redeschis ambasadele pentru prima dată după întreruperea relaţiilor în 1961, relatează CNN, citat de Mediafax.

Ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez Parrilla, va merge la ambasada Cubei din Washington pentru a ridica drapelul ţării sale, un eveniment care va fi transmis în direct la televiziunea oficială cubaneză.

O delegaţie cubaneză formată din diplomaţi, artişti şi veterani ai revoluţiei va sărbători momentul istoric alături de 500 de oaspeţi.

La rândul lor, diplomaţii americani din Havana au făcut toate pregătirile pentru redeschiderea ambasadei, dar festivităţile şi ceremonia oficială de ridicare a drapelului american vor avea loc în august, când secretarul de Stat John Kerry va efectua o vizită în Cuba.

Potrivit unor oficiali americani, începând de luni, Guvernul cubanez va retrage o parte din cordonul de securitate care a înconjurat misiunea diplomatică americană la Havana şi nu va mai înregistra numele cubanezilor care intră în clădire.

Şefii Secţiilor de interese diplomatice cubaneză şi americană vor deveni din acest moment însărcinaţi cu afaceri, până la numirea unor ambasadori.

 

0 Comentarii

Shares