Feb 1, 2023, 01:09

Supravegherea ISIS în Anglia: 25.000.000 de lire pe săptămână

isis arme

Potrivit unui expert în securitate, citat de The Times Of India, Anglia cheltuie în jur de 25 de milioane de lire sterline în fiecare săptămână pentru a supraveghea 350 de cetăţeni britanici care s-au întors din Siria şi Irak şi care ar avea legături cu ISIS: Fiecare cetăţean este monitorizat de câte o echipă de cel puţin zece persoane, iar costurile operaţiunii se ridică la 10.000 de lire pe zi.

Ca să urmăreşti eficient o persoană, este nevoie de cel puţin zece specialişti care se pot ocupa fie numai de supraveghere, fie inclusiv de măsuri care presupun monitorizarea traficului pe internet sau a telefoanelor mobile„, a declarat colonelul Richard Kemp, fost şef al departamentului anti-terorism din guvernul Marii Britanii. „Apoi trebuie să descoperi oamenii cu care aceşti suspecţi intră în contact, aşadar reţeaua supravegheată se extinde„, a mai spus specialistul.

Poliţia britanică şi serviciile secrete au deja sub supraveghere mai mult de 2.000 de suspecţi de terorism, iar numărul de 385 de arestări pentru astfel de activităţi în 2014 a fost deja depăşit anul acesta, susţin jurnaliştii de la Indian Times.

Părerea mea este că acestor persoane ar trebui să li se interzică accesul în Marea Britanie. Vă puteţi imagina cum noi am fi primit înapoi oameni care s-au dus să lupte alături de nazişti în al doilea război mondial? Este ridicol! Aceste persoane care se întprc din Siria şi Irak sunt cu mult mai periculoase„, a adăugat Richard Kemp.

Cel puţin jumătate dintre cei 700 de britanici care au călătorit în zone controlate de ISIS s-au întors în Anglia „mai atrenate, mai radicalizate şi mai violente„, anunţa recent şi şeful contra-terorismului de la Scotland Yard, Mark Rowley.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares