Iun 7, 2023, 23:09

Surse: A început campania pentru distrugerea puterii lui Gabriel Oprea în Parlament

unpr coperta

După decăderea lui Gabriel Oprea din poziția sa de factor cheie pentru majoritatea parlamentară, cele două blocuri politice care își dispută viitoarea guvernare au început campania de racolarea a parlamentarilor Generalului, au declarat surse politice pentru BreakingNews24. 

În afară de nucleur dur al celor care încă mai iau poziția de drepți la apariția Generalului, există un număr important de parlamentari, mai ales cei aduși de la PSD, PNL, PDL, PPDD, care se tem acum că, odată ce șeful lor a devenit nefrecventabil, PSD nu va mai semna protocolul de alianță pentru alegerile locale și parlamentare, care le-ar fi garantat locuri sigure pe listele parlamentare ale partidului lui Dragnea, și că, prin consecință, ei nu vor mai prinde un loc în Parlament. Motiv pentru care sunt disponibili pentru negocieri „de la om la om”, fapt de care au decis să profite și cei de la PSD, pentru care dispariția UNPR ca factor de șantaj permanent ar fi un vis împlinit, și cei din ceea ce se conturează ca viitor arc de guvernare – PNL și PSRO-ul lui Mircea Geoană.

Mai sunt și parlamentarii UNPR care au fost în gruparea Udrea, ca de exemplu Marin Anton, care poartă discuții pentru transferul la PMP, pentru a se întoarce sub conducerea lui Traian Băsescu.

Sursele citate susțin că această campanie de racolare trebuie finalizată înainte de luna decembrie când ar expira termenul pentru încheierea alianței electorale PSD-UNPR, astfel încât minimalizarea rolului politic al lui Gabriel Oprea să facă inutil un astfel de act. În plus, este dată ca sigură depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiunea de primăvară care va începe la 1 februarie, or, dacă  nu va mai exista sprijinul parlamentarilor UNPR pentru Victor Ponta, la ordinul lui Gabriel Oprea, ar exista pentru prima dată șanse reale pentru instalarea unui nou guvern la Palatul Victoria,

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares