Iun 4, 2023, 00:24

Surse: Aderarea României la Schengen se va discuta din nou la Bruxelles în 2017. Ponta dă vina pe Iohannis

foto aktual24.ro

Nu România a cerut ca subiectul aderării la Schengen să fie scos de pe ordinea de zi a adunării JAI, ci Franța, au declarat marți surse oficiale. Franța, Olanda șiGermania au transmis pe canalele politice autorităților de la București că dacă se va supune la vot subiectul, vor vota împotrivă, ceea ce ar fi îsemnat că procedura ar fi trebuit să fie luată de la capăt. În schimb, dacă România acceptă ca subiectul să nu fie discutat la reuniunea JAI, va putea să fie repus pe tapet în … 2017.

Victor Ponta dă vina pe Klaus Iohannis pentru neândeplinirea acestui obiectiv, scriind pe facebook că a crezut că dacă acesta va fi ales Președinte al României, aderarea la Schengen nu va mai fi o poblemă.

„Nu este corect ce se întâmplă cu aderarea la spațiul ‪#‎Schengen‬, din 2011 ne tot amână pentru că e nevoie de un vot unanim. Olanda în general e în față, dar sunt și țări care nu au avut o poziție deschisă de a ne sprijini.

Mereu ni se spune că e altă problemă, dar are legătură cu scena politică, opinia publică și mass-media din statele respective. E o chestiune strict de politică internă: «nu dă bine să îi primești pe români!» Și sincer am crezut și eu că după alegerea lui Klaus Iohannis nu va mai fi o problemă, dar…”, scrie Ponta.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares