Mar 30, 2023, 11:50

Surse BN24: Robert Negoiță, candidatul lui Gabriel Oprea

oprea buuun

Speriat că pierde controlul în PSD, Gabriel Oprea și-a scos ultimul as din mânecă, Robert Negoiță, pentru a agita apele printre social democrați, dezvăluie surse din PSD pentru BN24.

Primarul Sectorului 3 avea o înțelegere cu Liviu Dragnea, ca în schimbul votului de la Comitetul Executiv să fie pus șef la PSD București și să fie candidatul social democraților la primăria Capitalei. Negoiță a livrat, iar Liviu Dragnea l-a pus șef la București. Doar că Gabriel Oprea a fost nemulțumit de această alegere, pentru că voia să își impună candidatul propriu pentru Capitală, anume pe Cristian Popescu-Piedone.

Mai mult, aceleași surse ne dezvăluie că Liviu Dragnea a făcut cărțile pentru Congres astfel încât funcțiile să se împartă între el și Valeriu Zgonea, iar cei doi să ocupe funcțiile de președinte, respectiv președinte executiv. Adică să preia controlul total al PSD, spre furia lui Oprea, care ar pierde astfel influența pe care o mai are printre social democrați.

Așa s-a ajuns la varianta Robert Negoiță, candidat la șefia PSD. Generalul i-ar fi promis primarului Sectorului 3 că îl poate face președinte al PSD cu ajutorul baronilor din teritoriu care încă îi sunt aserviți.

Așa că astăzi Negoiță a ieșit la atac și a ieșit cu o declarație „supriză” într-o conferinţă de presă, cum că s-a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte PSD văzând că partidul e într-o situaţie „delicată”, cu liderul interimar condamnat în primă instanţă, iar premierul trimis în judecată.

„Sunt decis să candidez pentru funcţia de preşedinte PSD la scrutinul din 11 octombrie. (…) Este un moment important pentru România, este un moment crucial pentru PSD. Cel mai mare partid din România, care este la putere, care are prim-ministru, este într-o situaţie delicată. Premierul a avut prima înfăţişare ieri, într-un dosar penal, preşedintele interimar este condamnat în primă instanţă, iar peste câteva zile avem alegeri„, a declarat Negoiţă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares