Mar 30, 2023, 10:46

Surse: Cu ce propunere de premier va merge Dragnea la Cotroceni

Sorin Grindeanu

Liviu Dragnea a anunțat în această seară că nu dorește să continue „un conflict inutil” cu Președintele Iohannis dând de înțeles că nu dorește să se autopropună pentru funcția de premier, din cauza poziției intransigente a șefului statului în chestiunea criteriilor de integritate.

Surse politice au declarat pentru BreakingNews24 că încă dinaintea alegerilor de duminică Liviu Dragnea a luat în calcul avceastă situație, având deja mai multe variante de rezervă pentru funcția de prim-ministru. Una dintre ele a fost Vasile Dâncu, unul dintre pilonii celebrului Grup de la Cluj. Această variantă se pare însă că a picat, în pole-position fiind în acest moment doi dintre liderii din teritoriu ai PSD, Sorin Grindeanu și Mihai Fifor. Se pare că Dragnea analizează încă pe care dintre cei doi să îi aleagă pentru a-l propune oficial conducerii PSD pentru a fi validat ca și candidat de premier.

Mihai Fifor este unul dintre cei mai noi lideri ai partidului, unanim apreciat atât de rivalii de la PNL cât și de reprezentanții ambasadelor occidentale.

Sorin Grindeanu este un personaj interesant, el având o ascensiune fulminantă în prima linie de influență a partidului fără să fie prezent în public foarte des. Interesant este că Grindeanu a fost membru al comisiei SRI timp de doi ani, din februarie 2013 pînă în decembrie 2014.

Cu unul dintre cei doi în funcția de premier, Dragnea ar urma să conducă partidul și din umbră guvernul, din poziția de președinte al camerei Deputaților, mai spun sursele citate.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares