Iun 6, 2023, 19:33

Surse: MRU îl încălzește pe Falcă pentru postul de prim-ministru. Predoiu, iritat

falca

Gheorghe Falcă este numele care îi dă fiori lui Cătălin Predoiu, viitorul prim-ministru al PNL (conform angajamentelor făcute de partid și promisiunii publice a lui Klaus Iohannis, care, întrebat în mod repetat dacă îl va desemna premier, a spus că „obișnuiește să se țină de cuvânt”). Predoiu are emoții din cauză că, pe fondul amânării unei demisii a lui Victor Ponta din fruntea guvernului și al haosului din interiorul PNL, au început să ridice  și alții pretenții la poziția de șef al Guvernului în prezumtivul guvern liberal.

Unul dintre acești alții este Gheorghe Falcă, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea partidului. Sursele citate susțin că primarul Aradului se pregătește intens pentru a putea fi premier, angajându-și chiar și un profesor de limba engleză în acest scop, și că principalul susținător al lui Falcă este Mihai Răzvan Ungureanu, fost membru al PDL Arad, ulterior PNL Arad, actualmente șef al Serviciului de Informații Externe.

Primarul Aradului are o relație de notorietate și cu actualul prim-adjunct al SRI, celebrul general Florian Coldea, presa relatând în ultimii ani că ascensiunea acestuia în Serviciul Român de Informații i se datorează lui Gheorghe Falcă și influenței pe care a avut-o asupra lui Traian Băsescu.

Vasile Blaga este și el suspectat de susținătorii lui Predoiu că l-ar prefera pe Falcă pentru șefia viitorului Guvern, co-președintele PNL fiind acuzat frontal în cadrul unor întâlniri private că îl „sabotează” pe premierul anunțat al liberalilor. Blaga a negat în fața colegilor că ar face așa ceva.

Contactat de BreakingNews24, Gheorghe Falcă recunoaște că studiază asiduu limba engleză. „Am fost acum două luni la un curs de dezvoltare personală în Marea Britanie şi acolo am făcut şi cursuri de limbă engleză. Eu n-am făcut engleză la şcoală, aşa că acum trei ani am luat niste lecţii şi o să mai iau ca să nu uit”, a spus primarul Aradului.

Întrebat dacă se pregătește pentru funcția de prim-ministru, Falcă a spus că numele său este mereu vehiculat când este vorba despre această funcție: „Nici vorbă ! N-am auzit aşa ceva. Dacă aş fi în cărţi, n-aş încerca să mă afirm? Mă vedeţi pe mine pe la televizor ? Ştiţi că s-a mai spus despre mine şi prin 2011 în timpul guvernării Boc că o să fiu eu premier. Tot aşa pentru că şi atunci mă şcoleam, am făcut nişte cursuri de macroeconomie, am scris o carte şi d-aia…”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares