Feb 4, 2023, 20:13

Surse: Ponta a primit 7 informări de la SRI pe tema #Hexi. Ponta zice că nu, Dragnea zice că da

ponta se imbratiseaza cu dragnea

Victor Ponta susţine că SRI minte când susţine că i-a trimis note informative despre problema achiziiţilor de dezinfenctanţi. Surse oficiale susţin că Ponta a primit 7 informări de la SRI pe tema dezinfectanţilor cu probleme în perioada în care a fost premier. 

”Nu pretind că îmi aduc aminte perfect tot ceea ce am fost informat în patru ani, dar încă stau bine cu memoria, nu m-am ramolit. Și n-am văzut niciodată acest nume de firmă. Poate or fi informări, poate nu s-au făcut la primul ministru, poate s-au făcut în altă parte, poate nu s-a vorbit despre această firmă. Dar cu siguranță pot să vă spun un lucru: SRI, în baza atribuțiilor legale, atunci când informa, un ministru de exemplu, despre o situație, dacă era cel mai mic aspect de natură penală, trimitea și la Parchet. Deci dacă a fost trimis sau nu la Parchet, dacă Parchetul l-a anchetat sau nu, asta vă pot spune doar cei de la Procuratură. Eu unul, cu siguranță și cu o memorie destul de bună, nu îmi amintesc de nicio informare pe această temă. E posibil să fi fost sau poate nu au fost pentru mine”, a spus Ponta.

Dragnea în schimb a ţinut să îl contrazică pe Ponta, spunând că sigur acesta a fost informat.

‘Nu, eu nu am ştiut de asta, dar sunt absolut convins că au fost trimise şi la Guvern, şi la Ministerul Sănătăţii, probabil şi la Administraţia Prezidenţială. În general, informările care veneau din aceste zone nu se discutau în şedinţele de guvern, veneau la ministere, la ministru în mod special, şi ministrul împreună cu colaboratori, cu echipa de conducere din minister, el având acele informaţii, lua decizii sau nu. La mine ajungeau informări care ţineau de Ministerul Dezvoltării’, a declarat Dragnea la Senat, întrebat dacă ştie despre şapte informări transmise de SRI către Guvernul Ponta referitor la infecţiile din spitale.

Potrivit acestuia, în şedinţele fostului cabinet nu s-a discutat pe baza unor informări din partea SRI, a SIE sau a altor structuri, ‘pentru că acele informări au un regim special, de secret de serviciu, şi ele nu pot fi arătate sau comentate cu alţii care nu au acces la asemenea informări’.

‘Dar nu era nevoie să se discute în guvern. Fiecare ministru ridica probleme importante din domeniul de activitate de care considera că trebuie să ştie ceilalţi. De dezinfectanţi nu-mi aduc aminte, oi fi lipsit eu’, a menţionat preşedintele PSD.

Surse oficiale susţin că Ponta a primit 7 informări de la SRI pe tema dezinfectanţilor cu probleme în perioada în care a fost premier. 

Şi fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a spălat pe mâini de problemă, punând că nu îşi adue aminte de nimic.

„În al doilea mandat din anul 2013 nu îmi aduc aminte să fi primit vreo informare a SRI referitoare la dezinfectanți sau la anumite firme. Dacă s-ar fi întâmplat așa, tot aș fi putut să îmi aduc aminte, pentru că, în mod normal, o asemenea informare se duce către Inspecția Sanitară de Stat, care este abilitată, potrivit legii, să facă verificări și care atunci când termină o verificare face un raport, care se înaintează cu o serie de concluzii și cu o serie de măsuri. Nu îmi aduc aminte să fi primit un asemenea raport pe această temă”, a spus Nicolăescu, la Parlament.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că nu a primit nicio informare de la SRI despre sistemul medical, în contextul scandalului legat de dezinfectanţii folosiţi în spitale, dar a adăugat că a avut în urmă cu câteva zile o discuţie cu directorul Serviciului, Eduard Hellvig, în cadrul căreia i-a solicitat sprijin, iar acesta i-a precizat că-i va pune la dispoziţie o sinteză.

‘Nu, nu am primit. Am avut o discuţie cu domnul director Hellvig, deja, în urmă cu câteva zile şi mi-a promis că-mi va trimite în sinteză toate elementele pe care le au şi i-am solicitat, într-adevăr, sprijinul şi dânsului’, a declarat Dacian Cioloş la Parlament, întrebat dacă a primit informările SRI cu privire la problemele din spitalele româneşti.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares