Mar 29, 2023, 10:30

Surse: Ponta vrea să plece din PSD. Tăriceanu i-a trântit uşa în nas: „Nu vreau să stric relaţia cu Liviu”

foto Timi Slicaru

Din cauză că Liviu Dragnea a obţinut controlul absolut al alcătuirii listelor parlamentare şi oamenii săi din vechiul guvern nu îşi vor mai găsi loc în viitorul mandat, lucru care îi dinamitează influenţa în PSD, Victor Ponta încearcă să plece din partid cu echipa sa cu tot. Surse din conducerea ALDE au declarat pentru BreakingNews24 că în a doua parte a lunii iulie, Victor Ponta, însoţit de Nicolae Bănicioiu şi Orlando Teodorovici, a fost la Tăriceanu pentru a se oferi să treacă la ALDE cu toată echipa sa din PSD. 

Sursele citate susţin că Tăriceanu, spre surpriza tuturor, l-a refuzat categoric pe Ponta. „Nu vreau să stric relaţia cu Liviu!”, i-ar fi spus liderul ALDE fostului premier.

Liderii PSD vorbesc despre existenţa unei relaţii din ce în ce mai strânse între Tăiceanu şi Dragnea, bazată pe interes electoral bine calculat. ALDE nu are în teritoriu decât 10-11 filiale capabile să treacă pragul electoral pentru a intra în Palament, ori, fără ajutorul PSD, Tăriceanu riscă să rămână fără funcţia de preşedinte al Senatului pe care Dragnea i-a promis-o pentru un nou mandat. De partea cealaltă, PSD are nevoie de ALDE pentru a putea face coaliţia de guvernare mult-visată, pentu a nu fi silit să apeleze la PMP.

Refuzul pronunţat atât de categoric în faţa lui Ponta i-a produs însă lui Tăriceanu bătăi de cap în propriul partid, Daniel Constantin, prietenul cel mai apropiat al lui Ponta fiind foarte nemulţumit de această decizie şi ameninţând că va pleca din ALDE cu oamenii săi de la PC. Toate fostele glorii ale Guvernului PSD au deci nevoie urgentă să găsească nişte liste parlamentae pe care să primească locuri eligibile. Pesediştii susţin că de exemplu, Orlando Teodorovici, nu va mai prind un nou mandat din partea PSD, la fel ca şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicu Bănicioiu. Doar Rovana Plumb şi-a conservat poziţia, părăsind la timp barca lui Ponta.

Liviu Dragnea a declarat în ultimele zile că el nu crede că Ponta va rupe PSD pentru a-şi face alt partid, pentru că „Victor nu e Geoană”.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares