Iun 7, 2023, 11:09

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns duminică în Piaţa Universităţii VIDEO

iohannis piata universitate

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică seară, în Piaţa Universităţii, unde protestau peste o mie de persoane. Oamenii au scandat „PDL şi PSD, aceeaşi mizerie”, „vrem dreptate, nu anticipate” sau „Ruşine, ruşine să vă fie”.  După aproximativ 30 de minute în care a discutat cu manifestanții, Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii, în timp ce oamenii îi strigau „Înapoi” și cereau ca președintelui să i se dea o portavoce.

„Vreo zece „protestatari” tinerei, cu hanorace negre, intră brusc în formație de luptă și încep să împingă lumea ca la un concert rock, înspre a crea un iluzoriu culoar pentru prezident. În îmbulzeală cad pe jos oameni, aparate foto, lideri, telefoane mobile”, relata jurnalistul Vlad Ursulean de la fața locului. 

„Am fost în seara aceasta în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenți să aibă încredere și să rămână implicați, doar împreună putem face ca România să devină țara pe care ne-o dorim cu toții”, a spus președintele pe Facebook după vizita în piață.

Preşedintele Klaus Iohannis va merge astăzi în Piaţa Universităţii, de la ora 19.30, aşa cum a declarat vineri, la finalul consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile.

„Am primit invitaţia de a merge în piaţă. Le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media” a declarat şeful statului.

El a mai spus că vrea să vadă ce spun oamenii simpli şi ce aşteptări au de la preşedinte.

„Am terminat prima rundă de consultări. De data aceasta consultările au avut un specific aparte, pentru că au participat reprezentanţi ai societăţii civile. Această ultimă întâlnire a fost una foarte bună. Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândite, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice”, a afirmat Iohannis la finalul consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile.

Toată lumea aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii, a mai spus şeful statului.

„Am constatat că nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate în politica românească. Nu au venit cu idei fixe, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares