Iun 7, 2023, 19:13

TVR a plătit datoria pentru care i-au fost blocate conturile, iar ANAF a sistat poprirea

Credit foto: tvr.ro

TVR a plătit încă de marţi datoria de 10 milioane de lei pentru care i-au fost blocate conturile de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar ANAF a dispus sistarea popririi, iar conturile au fost deblocate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a blocat, pe 20 iulie, conturile Societăţii Române de Televiziune, având în vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat. A doua zi, ANAF a confirmat, într-un comunicat, că a instituit propriri pe conturile Societăţii Române de Televiziune pentru recuperarea datoriilor. ANAF a precizat că, în perioada următoare, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcţie de vechimea arieratelor.

Directorul TVR, Stelian Tănase, considertă însă că Guvernul este vinovat de situaţia televiziunii publice, iar blocarea conturilor instituţiei de către ANAF este, de fapt, „o revanşă” pe care şi-a luat-o premierul Victor Ponta, după mai multe editoriale pe care Tănase le-a scris despre acesta. „De mult Ponta e clientul meu (…) Da. A vrut să-şi ia o revanşă. Mi-a arătat pisica”, a afirmat Tănase pentru Medifax.

În acest moment, datoria fiscală a TVR se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei, din cauza datoriilor acumulate începând din anul 2005.

Pe de altă parte, Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut, anul trecut, venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares