Aug 12, 2022, 15:29

Surse: Victoria Nuland a refuzat o întâlnire cu Gabriel Oprea

victoria nuland

Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat american, a refuzat săptămâna trecută o întâlnire cu Gabriel Oprea, au declarat pentru BreakingNews24 surse politice. Vicepremierul Oprea a dorit ca, în cadrul vizitei sale în SUA, să aibă și o întrevedere cu Nuland, oficialul american care a întreprins cele mai multe demersuri în sprijinul luptei anticorupție în România, în ultimii ani.

Aceasta însă nu a acceptat o astfel de întâlnire, susțin sursele citate. Prezența lui Gabriel Oprea la Washington a fost extrem de controversată. Liderii comunității românești au boicotat chiar și Gala Româno-Americană organizată cu participarea unui mare număr de oficiali americani și au trimis acestora scrisori de protest față de prezența Generalului UNPR la eveniment, relatând scandalul plagiatului în care a fost implicat și faptul că s-a folosit de funcția sa pentru a cere directorului Televiziunii Publice să nu mai difuzeze știri pe această temă.

Gabriel Oprea a susținut o conferință de presă la întoarcerea din SUA și a enumerat întâlnirile pe care le-a avut la Washington: „În cursul acestei săptămâni, la invitaţia FBI, am efectuat o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la Washington, unde am avut o serie de întâlniri cu Procurorul General al SUA, cu reprezentanții Departamentului de Justiție, ai principalelor agenţii federale de aplicare a legii, cu şeful Comunităţii de Informaţii al SUA, care îndeplineşte și funcţia de consilier principal pe probleme de informaţii al Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, precum şi cu membri ai Senatului american”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares