Iun 6, 2023, 05:06

Tânăr emigrant salvat în ultimele momente. Plutea pe un butoi în Marea Mediterană VIDEO

salvar

Un tânăr emigrant a fost salvat de un elicopter al Marinei italiane Militare din apele Mării Mediterane, după ce barca în care se afla s-a răsturant.

Ruta centrală a Mării Mediterane este cea mai periculoasă pentru emigranți. Aproximativ 224.000 de refugiaţi şi imigranţi au sosit în Europa, pe Marea Mediterană, începând din ianuarie, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

UNHCR, ale cărui date au fost actualizate la sfârşitul lui iulie, arată, într-un e-mail pentru AFP, că a numărat 98.000 de imigranţi în Italia şi 124.000 în Grecia. Anul trecut 3300 de oameni au murit în total pe același traseu.

Comisia Europeană a anunţat luni aprobarea a 23 de programe multianuale pentru migraţie, în valoare de 2,4 miliarde de euro, prin Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare (AMIF) şi Fondul de Securitate Internă (ISF), România primind aproape 200 de milioane de euro.

România poate accesa 98,5 milioane de euro, prin ISF, peste 61 de milioane prin componenta frontiere şi vize şi peste 37 de milioane de euro prin componenta de cooperare poliţienească a programului. De asemenea, suma de 180.000 de euro este disponibilă pentru acţiuni specifice, potrivit unui comunicat de presă emis de Comisia Europeană.

VIDEO AICI

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares