Mar 29, 2023, 18:26

Ţăranii din Nadăş, bruscaţi de jandarmi. Urmaşii grofilor reiau evacuarea unui sat întreg VIDEO

nadas arad coltea

Familia Colţeu a cerut şi primit de la judecătorii prieteni de la Ineu o nouă executare silită a unui nădăşan care, deşi a plătit taxe şi impozite la primărie zeci de ani pe casa lui, s-a văzut evacuat. Totul cu sprijinul jandarmilor şi mascaţilor veniţi să asigur ordinea la executarea silită, dar şi a uneia dintre fiicele moştenitorilor familiei Colţeu, cercetată de DNA pentru prejudicii de peste 20 de milioane de euro aduse statului în urma retrocedării frauduloase a extravilanului satului Nadăş.

A urmat o îmbrânceală între locuitorii din Nadăş, sătui de abuzurile familiei presupuse moştenitoare, dar şi ale judecătorilor care acţionează de mai mult timp la ordin (n.r. potrivit DNA), şi forţele de ordine venite să se asigure de aplicarea imediată a deciziei, potrivit Aradon.ro. Asta după ce executorul a chemat în ajutorul lui câteva zeci de jandarmi, după care toţi au luat cu „asalt” casa ce trebuia evacuată. Localnicii citaţi de publicaţia locală Aradon susţin că au fost bruscaţi de jandarmi.

Terenurile retrocedate familiei Colţeu, care a obţinut în instanţă aproape tot extravilanul satului arădean Nadăş, au fost restituite în baza unor documente purtând semnături false, potrivit unor expertize grafologice făcute la cererea procurorilor DNA. Procurorii încearcă în continuare să facă lumină în acest caz, analizează documentele confiscate de la notariate şi au pus sechestru pe terenurile retrocedate. DNA suspectează mai mulţi judecători de la Judecătoria Ineu şi Tribunalul Arad de faptul că au dat sentinţe ilegale prin care familia Colţeu a ajuns în posesia miilor de hectare de pădure care au început să fie exploatate.

O serie de documente care stau la baza retrocedării terenurilor satului Nadăş, aproximativ 8.700 de hectare, sunt falsificate.

Potrivit surselor citate, familia Colţeu ar fi folosit la dobândirea proprietăţilor un codicil, care ar fi completat testamentul iniţial lăsat de Ecaterina Mairovitz, o vecină bătrână pe care o îngrijeau, şi în care se prevedea că în urma morţii sale vor dobândi o locuinţă.

Conform aceloraşi surse, semnătura pe actul adiţional la testament a fost falsificată, iar acesta prevedea că bătrâna lăsa moştenire toate proprietăţile deţinute şi drepturile viitoare, ea fiind în litigiu pentru retrocedarea unor proprietăţi confiscate de comunişti.

Procurorii DNA Timişoara au făcut anul trecut percheziţii la două cabinete notariale din Arad şi la ocolul silvic privat din satul Nadăş care aparţine familiei Colţeu.

DNA preciza că procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Timişoara fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea, de către mai multe persoane, a unor infracţiuni de corupţie cu un prejudiciu estimat la peste 20.971.503 de euro şi 296.942 de lei.

Executare silită cu scandal, mascaţi şi jandarmi violenţi, la Nadăş

Posted by Calin Adrian on 12 Noiembrie 2015

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares