Mar 29, 2023, 18:58

Tăriceanu îi dă o palmă lui Oprea: „Eu, ca preşedinte al Senatului, nu am coloană oficială”

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost întrebat, vineri, dacă vicepremierul Gabriel Oprea ar trebui să demisioneze, după moartea poliţistului care făcea parte din coloana sa oficială, spune că această întrebare ar trebui pusă lui Oprea.

Întrebat dacă vicepremierul Gabriel Oprea ar trebui să îşi dea demisia în urma accidentului în care un poliţist din coloana sa oficială şi-a pierdut viaţa, Tăriceanu a spus: „Asta este o problemă în care nu vreau să intru, puneţi-i dumnealui întrebarea”.

Referindu-se la acest subiect, Tăriceanu, a mai spus, citat de Mediafax, că el nu are o coloană oficială şi că de acest lucru beneficiază doar şeful statului şi premierul, restul demnitarilor neavând „ceea ce se numeşte la propriu o coloană oficială”.

„Eu, ca preşedinte al Senatului, nu am ceea ce se numeşte coloană oficială. (…) Coloană oficială poate să fie la primirea unui înalt demnitar, dar în rest sunt anumite măsuri de securitate variabile, în funcţie de poziţia pe care o ocupă demnitarii în stat şi care implică o anumită desfăşurare de forţe. Acest lucru este valabil la preşedinte, în primul rând, şi la primul ministru, restul nu au ceea ce se numeşte la propriu o coloană oficială”, a declarat preşedintele Senatului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares