Oct 18, 2021, 21:08

Tăriceanu încearcă să blocheze moţiunea depusă de PNL împotriva lui Gabriel Oprea

calin-popescu-tariceanu

Vicepreşedintele PNL al Senatului Teodor Atanasiu a declarat, miercuri, că în BP s-a încercat blocarea discutării în plen a moţiunii simple împotriva ministrului Gabriel Oprea, astfel că liberalii au părăsit şedinţa şi, în lipsă de cvorum, moţiunea a rămas pe ordinea de zi a plenului de luni.

„Astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, cei din majoritatea guvernamentală au încercat să blocheze discutarea şi votarea moţiunii simple pe care am depus-o pentru sancţionarea vicepremierului Gabriel Oprea şi au încercat să blocheze acest lucru foarte nepregătiţi”, a declarat vicepreşedintele PNL al Senatului Teodor Atanasiu, citat de Mediafax

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că Biroul Permanent va avea luni cvorumul necesar pentru a decide păstrarea sau scoaterea de pe ordinea de zi a moţiunii simple a PNL, afirmând că punctul de vedere al Comisiei juridice „nu este necesar, dacă nu se doreşte”.

„Luni vom fi în cvorum şi nu este nevoie (de un punct de vedere al Comisiei juridice -n.r.) dacă nu se doreşte. (…) Dacă nu va exista un punct de vedere al Comisiei juridice, nu este o tragedie, nu ne împiedicăm în lucrul acesta”, a declarat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că, în şedinţa de luni a Biroului Permanent, liberalii nu vor putea împiedica luarea unei decizii cu privire la posibilitatea dezbaterii moţiunii simple, aşa cum au făcut astăzi, prin părăsirea şedinţei, întrucât Biroul va întruni cvorumul necesar, chiar şi fără prezenţa fizică a membrilor PNL din BP al Senatului.

Tăriceanu a explicat că a propus solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice ca să existe „un element în plus de referinţă”, pentru că aprecierile grupurilor parlamentare sunt diferite.

Preşedintele Senatului a precizat totodată că a convocat şedinţa Biroului Permanent de miercuri pentru că, din punctul său de vedere, există anumite considerente de ordin juridic, legal, constituţional şi la nivelul Regulamentului Senatului, precum şi o decizie a Curţii Constituţionale din anul 2007, care pot fi invocate în ceea ce priveşte dezbaterea acestei moţiuni simple.

Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să spună dacă, în şedinţa de luni, va vota pentru dezbatera moţiunii simple sau pentru scoaterea ei de pe ordinea de zi.

„O să văd luni acest lucru. Nu vă pot spune de acum”, le-a răspuns preşedintele Senatului jurnaliştilor.

 

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că a propus ca dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne Gabriel Oprea să aibă loc luni, ora 16:00, afirmând că decizia aparţine BP şi că aşteaptă punctul de vedere al Comisiei Juridice înainte de a se pronunţa.

PNL a depus marţi, la Senat, moţiunea simplă intitulată „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganţă, abuz şi dispreţ în exercitarea funcţiei publice”, în care acuză „atitudinea sfidătoare fa?ă de opinia publică de care dă dovadă ministrul de Interne, Gabriel Oprea”, afirmând că „declaraţiile publice făcute la presiunea străzii” au încurajat suspiciunile legate de muşamalizarea morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares