Mar 29, 2023, 19:23

Tăriceanu: „Iohannis este parte a unui plan ocult împotriva poporului român”

tariceanu-si-iohannis

Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea au reacţionat virulent după ce Preşedintele Iohannis a anunţat de dimineaţă că şi-ar dori ca Dacian Cioloş să rămână premier şi după alegeri.

Tăriceanu l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „este parte a unui plan ocult împotriva poporului român și a libertăților câștigate la Revoluție.”

„Azi, după ce președintele a declarat despre premierul Cioloș: „Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să își declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferința pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare… Atunci când dl. Cioloș consideră că trebuie să îmi spună că a luat o decizie sau că vrea să intre în vreun fel în această campanie electorală, va ști să mă anunțe”, am înțeles că indiferent de ce vor vota românii pe 11 decembrie, președintele îl va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL, Dacian Cioloș. Doresc să subliniez că declarația de azi a președintelui României este un atac direct, brutal și imediat la democrație”, a spus Tăriceanu

„Președintele Iohannis ne-a spus astăzi că, pentru dânsul, nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Din declarația sa reiese că nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Dacian Cioloș să formeze viitorul guvern. Altfel spus, ceea ce decide amicul său e mai important decât ce vor decide mai bine de 18 milioane de români. Îi reamintesc domnului președinte ce scrie în Constituția României pe care a jurat cu mâna pe Biblie că o va respecta: ‘suveranitatea aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere. Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu’. Așadar, îi solicit președintelui Iohannis să respecte Legea fundamentală a statului român și să se abțină de la a se implica în competiția electorală dintre partidele politice”, a scris şi Liviu Dragnea, pe Facebook.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares