Mar 25, 2023, 00:01

Tariceanu, plin de dispret la adresa integritatii, in fata primarilor de comune: In Romania se face gargara cu coruptia

tariceanu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat azi, in fata primarilor de comune chemati la Parlament, ca acestia sunt vanati de Justitie si ca in Romania ‘se face vanatoare de vrajitoare’ si ‘gargara cu coruptia’
   ‘M-am bucurat foarte mult că am putut să punem în aplicare decizia care a fost susţinută de noi în campanie de creştere a salariilor pentru cei care lucrează în administraţia locală. În România, după cum vedeţi, de câţiva ani buni, este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulţi primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, deoarece le-au afectat imaginea publică, nu i-au lăsat să lucreze. Foarte mulţi, în final, s-a dovedit că sunt nevinovaţi. Dar au făcut acest periplu prin faţa televizoarelor, pe care îl vedem de câţiva ani de zile şi care parcă, are drept scop, umilirea unor oameni şi distrugerea elitelor româneşti. Ei bine, toată lumea în România face gargară cu corupţia, de dimineaţa până seara, numai cu corupţia în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupţiei. Nimeni nu vorbeşte despre cauzele corupţiei din România. Eu cred că, dacă vrem să avem o administraţie care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiţi, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost şi să avem şi performanţă’, a spus preşedintele Senatului.
   El a subliniat că o creştere a nivelului de salarizare va avea ca efect şi atragerea celor mai buni specialişti în acest sector.
   ‘Nici în comunism nu funcţiona ideea aceasta (a obţinerii de performanţe, în contextul unei salarizări modeste – n.r.). Deci, trebuie să existe o legătură directă între salarizare şi calitatea administraţiei. (…) Mă bucură că Guvernul condus de domnul Grindeanu a luat această măsură, pe baza programului politic pe care cele două partide, care formează alianţa PSD-ALDE, l-au avut în campania electorală. Sigur, sper ca efectul secundar (…) să fie diminuarea cauzelor corupţiei în România. Eu cred că nivelul de salarizare va trebui să crească în continuare pentru a fi unul motivant, stimulant, pentru a aduce cei mai buni specialişti să lucreze alături de dumneavoastră în folosul oamenilor’, a adăugat Tăriceanu, citat de Agerpres
Liviu Dragnea I-a anuntat si el pe primari că legea salarizării unitare va ajunge în Parlament în două-trei săptămâni şi a afirmat că există o grabă în acest sens, astfel încât să existe timp suficient ca legea ‘să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituţională’.
   ‘În ceea ce priveşte legea salarizării unitare, eu ştiu de la primul ministru şi de la doamna ministru că în două-trei săptămâni de zile vin cu legea în Parlament. Noi în Parlament suntem pregătiţi, dar va trebui să fie o dezbatere foarte serioasă cu partenerii sociali. Deci ea e în programul de guvernare prinsă ca de la 1 iulie să intre în vigoare. Vreau să ne grăbim, pentru că avem deja această experienţă şi am început să ne obişnuim: orice lege pe care o dăm în Parlament trebuie să o adoptăm mai repede ca să lăsăm timp să se întoarcă, să fie atacată la Curtea Constituţională’, a afirmat Dragnea la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România.
   El a reiterat că PSD doreşte ca legea salarizării unitare să intre în vigoare de la 1 iulie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares