Mar 29, 2023, 09:53

Tăriceanu va pierde funcţia de preşedinte al Senatului. PNL face alianţă cu UNPR

tariceanu

PNL şi UNPR încep procedura de revocare a lui Călin Popescu Tăiceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, a anunţat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă. Tăriceanu este acuzat că aatacă instituţiile statului, a explicat vasile Blaga, în aceeaşi conferinţă de presă. „Preşedintele Senatului e în competiţie cu Băsescu”, a spus Blaga.

Alina Gorghiu a spus că PNL vrea „să scoată UNPR din siajul PSD”, şi că „UNPR trebuie să semneze o declaraţie de independenţă faţă de PSD”. „Discuţiile la nivel de lideri de grup în Senat sunt foarte bune la acest moment. Au fost mandatati cei de la Senat sa demareze deja discutii pentru strângerea de semnături”, a spus Gorghiu.

Revocarea lui Tăriceanu se discută de o săptămână între PSD şi PNL. Pesediştii de la Senat îşi doresc funcţia pe care o deţin acum Tăriceanu, Şerban Nicolae anunţîndu-l personal pe Liviu Dragnea că doreşte să fie al doilea om în stat, susţin surse din conducerea social-democraţilor. Pentru aceeaşi funcţie mai este vehiculat şi numele lui Mihai Fifor. Este posbil ca şi PNL să aibă un candidat, posibil Vasile Blaga

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares