Ian 31, 2023, 02:43

TAROM refuză să-i dea lui Iohannis un avion ca să meargă la Bruxelles

foto aktual24.ro

Președintele Klaus Iohannis a solicitat TAROM un avion pentru a se deplasa săptămâna viitoare la Consiliul European de la Bruxelles, însă compania a răspuns că pentru perioada respectivă nu are o aeronavă disponibilă, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

TAROM a precizat că pentru 25 și 26 iunie au fost deja achiziționate bilete de avion pentru alte curse. În acest context, Administrația Prezidențială ar trebui să plătească contravaloarea acelor bilete, dacă doreşte să beneficieze de o aeronavă pentru a putea pleca cu delegaţia de consilieri şi cu presa.

Surse de la Administraţia Prezidenţială nu exclud ca refuzul TAROM să vină la iniţiativa premierului, care doreşte să îl pună pe Iohannis în situaţii dificile.

TAROM  a emis un comunicat în care recunoaşte că l-a refuzat pe Iohannis

„Mentionam ca pana in prezent, in decursul colaborarii TAROM cu Administratia Prezidentiala s-au identificat intotdeauna solutii pentru operarea curselor speciale solicitate de aceasta institutie.

Recent, Compania TAROM a pus la dispozitia Administratiei Prezidentiale o aeronava pentru deplasarea dl. Presedinte Klaus Iohannis in vizita oficiala pe care a efectuat-o in Croatia.

Dupa primirea mesajului de la Administratia Prezidentiala, prin care era solicitata o aeronava de minim 70 locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinatia Bruxelles in perioada 25-26 iunie a.c. s-a analizat disponibilitatea si s-a ajuns la concluzia ca nu dispunem de aeronava pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus sa anulam sau sa intarziem curse regulate si charter; in plus, compania ar fi trebuit sa plateasca despagubiri catre pasagerii acestor curse anulate/intarziate.

Trebuie sa mentionam ca in perioada actuala (sezon vara 2015), programul de curse regulate si charter TAROM foloseste la maxim capacitatea de transport a companiei si orice solicitare noua implica pierderi financiare daca modificam programul operational planificat.

In aceste conditii, vineri 12 iunie 2015, a fost informat telefonic Departamentul Managementul Resurselor al Administratiei Prezidentiale, cu privire la imposibilitatea operarii de catre TAROM a zborului oficial solicitat de catre Presedintia Romaniei.

Ne dorim sa ramanem partenerul traditional al Administatiei Prezidentiale si ne vom stradui sa raspundem favorabil, ca intotdeauna, solicitarilor Administatiei Prezidentiale.”, se arată în comunicatul companiei.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares