Iun 7, 2023, 16:35

Tehnocraţii refuzaţi de PNL sunt aşteptaţi la Nicuşor Dan

sursa foto pagina de facebook Nicusor Dan

Nicuşor Dan a declarat că, după alegeri, formaţiunea va propune un premier tehnocrat, actualul prim-ministru fiind o variantă, şi a adăugat că USR caută oameni de profilul Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu şi Cristian Ghinea, însă nu au existat discuţii politice, ci pe chestiuni profesionale.

„Ne dorim, dacă intrăm în Parlament, ca de mandatele noastre să depindă formarea unui guvern, caz în care vom propune un premier tehnocrat şi Dacian Cioloş este una dintre opţiuni”, a spus, luni, Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă, citată de Mediafax.

Preşedintele USR a mai spus că avantajul unui premier tehnocrat este că poate să aducă în guvern oameni cu competenţe din societatea civilă, lucru pe care premierii politici nu l-au făcut niciodată, iar în Guvernul Cioloş se întâmplă acest lucru.

În context, Dan a mai spus că membrii actualului guvern au uşile deschise pentru a se înscrie în partid, însă nu au numele pe liste garantate, ci vor trebui validate candidaturile în partid.

„Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR, nu au existat însă discuţii legate de acest tip de candidatură (la alegerile parlamentare – n.r.), au existat discuţii cu mai mulţi dintre ei pe chestiuni profesionale”, a spus Dan.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares